Bir Balın Doğal Bal Olması Neden Önemlidir?

23-05-2020 17:32
Bir Balın Doğal Bal Olması Neden Önemlidir?

Bal çok eski yıllardan beri ilaç olarak, şifa olarak kullanılan, arıların bizlere en büyük ve mucizevi armağanıdır. Oldukça kıymetli bir besin olan balın doğalı ve gerçeği de bu yüzden paha biçilemez. Bal, bal arıları tarafından milyonlarda çiçek gezilerek üretilir. Çiçeklerin nektarından ya da bitkilerin özünden alınan özsuları arılar tarafından toplanır. Ardından arılar tarafından işlenerek, petek gözlerine depolanır ve olgunlaştırılır. Bal, en saf, en doğal ve en mucizevi besinlerin başında gelir. Gerçek ve doğal balda şeker konsantrasyonu çok yüksektir. Bundan dolayı da hiçbir bakteri, iki saatten fazla bal içinde yaşayamamaktadır. Balda yapılan sahtelikler, hileler mutlaka ortaya çıkar. Gerçek balın yapısı ve yoğunluğu hiçbir kimyasal ya da sahte eklenti ile elde edilemez. Bal peteğinde bulunan mum, arıların kendi gudde ifrazatı kesinlikle taklit edilmemektedir.


Doğal Bal


Doğal bal lezzeti, aroması, şifası ile taklit edilemez. Bir balın doğal olup olmadığını anlamak için öncelikli olarak bilinmesi gereken balda hiçbir tarım ilacının etkisi olmamasıdır. Bal tarım ilacı ya da arıya verilen kanserojen maddeler, balık saflığının ortadan kalkmasına sebep olmaktadır. Üretim bölgesi de tarım arazisinde olmamalıdır. Bunun yanı sıra balda dışarıdan hiçbir katkı malzemesi olmaması gerekmektedir. Bal üretimi ve paketleme süreçlerinde kesinlikle katkı malzemesi olmaması gerekmektedir. Balın üretildiği yer de bu noktada önemlidir.


Bal Çeşitleri


Bal çeşitleri oldukça zengindir. Kestane balı, çiçek balı ya da çam balı gibi çeşitler bulunmaktadır. Çok bilinen bal çeşitlerinin yanı sıra lavanta balı, keçiboynuzu balı ve daha fazlası ülkemizde yetişmektedir. Bal çeşitleri oldukça zengin olsa da balın üretim yolu aynıdır. Bal; arıların bitmek bilmez emeği ile binlerce çiçekten topladığı nektar ile üretilmektedir. Bal çeşitlerinin tamamında doğallık ve kalite önemlidir.


Bal Fiyatları


Bal fiyatları balın kalitesi ve bal çeşitlerine göre değişmektedir. Balık çam, lavanta, ya da çiçek balı gibi çeşitlerde olması fiyatlarının belirlenmesi için önemlidir. Bal, bitkilerde bulunan ve nektar olarak ifade edilen tatlı sıvının arılar tarafından bala dönüştürülmesi ile ortaya çıkar. Yaklaşık 450 gram balı üretmek için 17 bin arının 10 milyon kadar çiçeği ziyaret etmesi gerekir…
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.