Sert ve Oldukça Keskin Bir Tada Sahip Pecorino Romano Peyniri

Sert ve Oldukça Keskin Bir Tada Sahip Pecorino Romano Peyniri

Romano peyniri en lezzetli ve kendine has aroması ile özgün peynirlerden biridir. Sert ve oldukça keskin bir tada sahip olan Pecorino Romano peyniri aslında İtalyan koyun süt peyniri olarak ifade edilebilir. İtalya’da Pecorino olarak ifade edilen koyun süt peynirinin iki temel çeşidi bulunmaktadır. Genç olgunlukta olarak ifade edilen pecorino, yumuşak ve hafif bir peynir olsa da kedine has keskin bir tada sahiptir. Pecorino peyniri ızgara için uygun bir peynir değildir. Özellikle bu peynir çeşidini peynir tabaklarına, et yemeklerine ya da armutlu tatlılarda kullanabilirsiniz. Pecorino Romano peynirinin tadı ve aroması parmesanı andırsa da aslında daha keskin ve özgün bir tada sahiptir. Lezzeti oldukça başarılıdır. Bir sene ve üzeri sürede yıllandırılması gerekmektedir. Özellikle şarapla müthiş uyuma sahip olduğundan en sevilen lezzetlerin başında gelmektedir.

Pecorino Romano Peyniri

Pecorino Romano Peyniri koyun sütünden yapılan oldukça sert dokulu bir peynirdir. Soluk sarı renkli olmasının yanı sıra İtalyan dilinde koyun manasına gelen pecora kelimesinden gelmektedir. Pecorino Romano Peyniri parmesana en iyi alternatiftir. Özellikle makarna gibi özel yemeklerde ve lezzetlerde kullanılmaktadır. Klasik olan Pecorino Romano Peyniri peynirleri haricinde karabiber ve kırmızı biberler ile harmanlanmış olan Pecorino Romano Peynir çeşitleri de bulunmaktadır. Bu peynir çeşidi kül ya da samanla kaplanır ve kil kalıplar içerisinde olgunlaşması beklenir. Akdeniz’de en ünlü peynir çeşitlerinden biri olan Pecorino Romano Peyniri, oldukça zor yapılan ve özenle hazırlanması gereken bir peynirdir. İtalya’nın en yöresel peynir çeşitleri arasındadır ancak Türkiye’de iyi yapılan bir Pecorino Romano Peyniri bulmak oldukça zordur. Sizlere en lezzetli Pecorino Romano Peynirini sunmaktan mutluluk duyarız. Pecorino Romano Peyniri aynı zamanda sağlık açısından da en sevilen ve tercih edilen peynir çeşitleri arasında bulunmaktadır. İçerisindeki C, E, A, B ve diğer vitaminler sayesinde insan vücudu için en faydalı peynir çeşitleri arasında yer almaktadır. Potasyum zenginliği ile ortaya çıkar.

Pecorino Romano Fiyat

Pecorino Romano fiyat aralıkları standart peynirlere kıyasla daha yüksektir. Uzun süre olgunlaşması ve özel koyun sütü ile yapılması sebebiyle fiyat aralıkları değişmektedir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.